Schimb de generaţii şi de influenţe la UMF. Era Irimie se încheie şi se naşte o nouă stea: Anca Buzoianu

0

Epoca prof. dr. Alexandru Irimie la conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca se apropie de sfârşit, la finalul acestui an urmând a fi ales noul rector al UMF Cluj.

Alexandru Irimie, chirurg general şi oncolog, este profesor universitar dr. la disciplina chirurgie oncologică şi ginecologie oncologică şi apropiat al influentului Grup de la Cluj, în special al liderului acestui grup, Ioan Rus. Vă reamintim, Alexandru Irimie a fost consilier judeţean PSD în trecut şi un universitar extrem de influent în cercurile de putere din Cluj.

Irimie a trecut în comunism şi prin şcoala UTC, unde a întâlnit mare parte din liderii politici ai anilor `90 sau `2000, unde a fost coleg cu Ioan Rus, fostul prefect al Clujului, Gheorghe Vuşcan, actualul rector al UBB şi preşedinte al Academiei Române, Ioan – Aurel I. Pop şi mulţi alţii.

Dacă în urmă cu cinci ani, directorul Clinicii de Neurochirurgie Cluj, dr. Stefan Florian și prof. dr. Anca Buzoianu, astăzi decanul Facultăţii de Medicină, râvneau la postura profesorului Irimie, însă nu au îndrăznit să intre în competiţei, în 2019 drumul pentru Anca Buzoianu pare să nu fie presărat cu obstacole.

Chiar dacă influenta grupare care conduce UMF şi UBB şi-a dorit un candidat câştigător la UMF, se pare că în final va pierde total controlul asupra universităţii. Varianta Patriciu Achimaş a picat pentru faptul că nu avea susţinere în universitate iar Ştefan Florian nu a dorit să intre în competiţie cu Buzoianu. Surse din apropierea actualei echipe de conducere a UMF, au precizat că până la alegeri mai pot apărea suprize, candidaţi surpriză, numele profesorului Tanţău fiind amintit în această situaţie.

Cert este că Anca Buzoianu ajunsă rector al UMF va tăia în carne vie, după ce va primi rezultatele unui audit şi cu siguranţă că notorietatea sa şi implicarea soţului în viaţa cetăţii, omul de afaceri Octavian Buzoianu, o va ţine departe de influenţele politice din dealul Clujului.

Cine este Anca Buzoianu?

Profesor Univ. Dr. Anca Dana Buzoianu este șeful disciplinei de Farmacologie, Toxicologie şi Farmacologie Clinică a Facultății de Medicină Cluj-Napoca.

Apoi, conducător de doctorat în domeniul Medicină -10 doctorate susținute, 10 doctoranzi în stagiu în prezent; medic primar în specialităţile pediatrie şi farmacologie clinică; decan al Facultăţii de Medicină din anul 2008; Preşedinte fondator al Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din România.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *