A fost oarecum descoperit de Emil, a fost crescut de Emil, a făcut bani și nu a mai depins de partid, a obținut o independență financiară care i-a asigurat-o pe cea politică, care la rându-i a produs forță în bătăliile interne din PD, cu Apostu și/sau Buda, o independență care a întărit faptul că este singurul lider al județului care nu s-a gudurat pe lângă grupul lui Rus.

Tișe a refuzat supușenia în fața Grupului de la Cluj pe care Boc a practicat-o și o practică de ani de zile, în amintirea zilelor frumoase din UTC. Tișe, din mândrie și orgoliu, a refuzat supușenia în fața mlădițelor partidului. Și bine a făcut.

Tișe este la această oră cel mai independent politician din Cluj, care nu are în dulap scheleți precum cei din primărie, scheleți care mai provoacă zboruri intempestive București – Cluj-Napoca – București precum cel făcut de Băsescu, azi, la Cluj, pentru a vorbi câteva minute cu Boc…(sîc, am aflat-o și pe asta).

Tișe este soluția PNL pentru primărie în eventualitatea unei retrageri din politică a stăpânului PD-PDL-PNL Cluj, Emil Boc.

Viața politică locală a fost nedreaptă cu Tișe, care mereu a fost plasat pe rândul din spate, în propriul partid, chiar dacă voturile aduse îl recomandau pentru șefia filialei. Sforărismele lui Buda au funcționat mai bine iar frica lui Boc de explozia lui Tișe l-au plasat în eterna rezervă de lideri ai partidului.

Criticat la exterminare în ultimii trei ani de Nasra, Tișe a reușit în toamnă, pe ultima sută de metri, să rezilieze niște contracte păguboase pentru drumurile județene și să finalizeze câteva lucrări îndelung promise.

682 de kilometru de drum județean au fost reabilitați. Nu este puțin: Au fost și dificultăți, dar le-am depășit. Am ajuns cu asfalt pe trasee în care nu se credea că se va ajunge vreodată. Știm că mai sunt zone unde trebuie să intervenim și comunități în care suntem așteptați cu utilajele. Vom ajunge! Cu certitudine vom continua să investim în infrastructura rutieră” a prezentat de curând, Alin Tișe, contabilitatea drumurilor județene reabilitate.

Cu bune și rele, omul care a refuzat supușenia are paradoxal și cele mai multe realizări din postura de lider al Consiliului Județean Cluj.

Marius Nicoară, Șerban Grațian și Ioan Rus

Și apropo, indiferent de înțelegerile de la centru dintre PNL și PSD, Tișe continuă să atragă edili social-democrați clujeni spre PNL, peste zece spun gurile rele iar sumele acordate acestor primari și în 2020 sunt cea mai bună dovadă. Tișe e ambițios și vrea județul până în 2024, administrativ dar și politic.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *