Clujeanul Cristian Sandu a fost aplaudat la scenă deschisă în Japonia

0

Dirijorul clujean Cristian Sandu a fost aplaudat la scenă deschisă în Japonia, acesta participând la un concert extraordinar, alături de celebrul tenor-internațional Ștefan Pop, la rându-i absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, una dintre cele mai active instituţii de învăţământ superior muzical din România.

„O audiență extraordinară, cântăreți în mare formă și o orchestră genială. Spor la toate!” a fost concluzia dirijorului după concertul din Tokyo.

Despre Cristian Sandu

Format sub îndrumarea unor dirijori renumiți precum Victor Dumanescu, Petre Sbârcea şi Leonid Korchmar (Sankt Petersburg), dirijorul Cristian Sandu îmbină în egală măsură repertoriul operistic cu cel sacru sau simfonic. Este unul dintre cei mai talentaţi dirijori din România, fapt confirmat de invitarea sa ca dirijor al Operei din Cluj încă din anii studenţiei. Este oaspete permanent al tuturor Operelor şi Filarmonicilor din România dar şi a unor importante instituţii din străinătate: Orchestra Naţională a Ucrainei, Orchestra Radio din Kiev, Orchestra „Bruno Maderna” din Forli, „Mediterranea Chamber Orchestra” din Palermo, ş.a.

Invitat în numeroase festivaluri, simpozioane şi jurii internaţionale, Cristian Sandu conduce în prezent cursul de Orchestră şi Clasa de Operă a Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *