Oană: Femeile și politica. Cum arată când problemele lor lipsesc cu desăvârșire de pe agenda politicienilor?

0

Alexandra Oană este cu siguranță unul dintre cei mai activi politicieni din Cluj-Napoca, extrem de preocupată și de egalitatea de șanse și susținirea doamnelor în general, o chestie mișto care ne place. Bine, are puncte de vedere și mai interesante, pe administrație, și noi vă invităm să o urmăriți pe pagina personală de facebook – Alexandra Oană.

„𝗠𝗮𝗺𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗼𝗿𝗲” și „𝗦𝘂𝗽𝗿𝗮𝗶𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗶𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁-𝘁𝗶𝗺𝗲” sunt cele două subiecte propuse spre dezbatere de Oană:

„𝗠𝗮𝗺𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗼𝗿𝗲. Suntem, și anul acesta, țara UE cu cele mai multe mame sub 15 ani, iar statisticile arată că 85% dintre acestea nu se mai întorc la școală. Cu toate acestea, PSD-PNL au considerat că nu este oportună înființarea unui Registru național al mamelor minore și au dat aviz negativ propunerii USR de a asigura servicii integrate pentru adolescentele însărcinate.

PSD-PNL crede că nu e cazul ca aceste fete să beneficieze de posibilitatea de a continua școala online, de servicii de consiliere, de servicii medicale sau de protecție împotriva abuzurilor. Motivul? Cică statul ar asigura deja aceste servicii.

𝗦𝘂𝗽𝗿𝗮𝗶𝗺𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗶𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁-𝘁𝗶𝗺𝗲. Deși suntem la coada UE în privința locurilor de muncă part-time, guvernul a decis că este perfect normal să impozitezi 2 ore de muncă ca și cum ar fi 8. Domeniul care a pierdut cel mai mult din cauza suprataxării este învățământul, unde au dispărut peste 45.000 de locuri de muncă part time, ocupate în principal de femei.

De altfel, decizia de a supraimpozita munca part-time afectează covârșitor femeile, întrucât ele lucrează majoritar cu normă parțială, în încercarea de a echilibra viața profesională cu viața de familie, în condițiile în care România are cele mai puține creșe din UE. USR va ataca la CCR această decizie.

Ne-am obișnuit să gândim abuzul ca acțiunea directă de a vătăma pe cineva. Însă abuzul poate arăta și altfel.

Abuz este și neglijarea sistematică a nevoilor cuiva. Abuz este și ignorarea drepturilor. Abuz este și privarea de resurse.

Ce alte probleme sau nevoi ale femeilor reușește guvernul PNL -PSD să ignore cu brio?” a scris Alexandra Oană pe o rețea de socializare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *