Viva Magenta, culoarea anului 2023 de la Pantone: O mână de fier într-o mănușă de catifea

1

Viva Magenta 18-1750, culoarea anului 2023 de la Pantone, vibrează de energie și intensitate. Nuanța inspirată din natură este derivată din roșul de coșenilă, unul dintre cei mai prețioși coloranți naturali din istorie, precum și unul dintre cei mai puternici și mai strălucitori.

Viva Magenta este o nuanță curajoasă, exuberantă, electrizantă chiar, care poate fi folosită atât pentru accentele de culoare, cât și pentru decorarea unor zone extinse, pentru a crea o senzație de vitalitate intensă și profundă.

Viva Magenta în viziunea Pantone

„În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. Înrădăcinat în primordial, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne reconectează cu materia originară. Invocând forțele naturii, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne galvanizează spiritul, ajutându-ne să ne construim forța interioară”, a declarat Leatrice Eiseman, Director executiv al Institutului Pantone.

Specialiștii în culori mai spun despre Viva Magenta că este o culoare hibridă, o culoare care „se situează confortabil între fizic și virtual, evocând lumea noastră multidimensională. Asertivă, dar nu agresivă, este un roșu carmin care nu domină cu îndrăzneală, ci adoptă o abordare de tip mână de fier într-o mănușă de catifea.

Emanând dinamism, PANTONE 18-1750 Viva Magenta este un ton roșu transformator, capabil să conducă designul pentru a crea un viitor mai pozitiv”.

Loading

1 thought on “Viva Magenta, culoarea anului 2023 de la Pantone: O mână de fier într-o mănușă de catifea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *