Adriana Cristian: Boc mărește salariile directorilor din Primărie, cărora Guvernul le taie din sporuri

0

Disciplina financiară este bună, dar nu pentru funcțiile de conducere din Primăria Cluj-Napoca.

După ce a lăudat OUG-ul Guvernului Ciolacu PNL privind disciplina financiară la nivel local, numind-o răul cel mai mic pentru România, Emil Boc și majoritatea PNL-PSD-UDMR au eliminat efectele majorând salariile de bază ale conducerii din Primăria Cluj-Napoca.

OUG-ul lăudat de Emil Boc elimină sporurile pentru funcțiile de conducere la nivel local, în numele disciplinei financiare. Ca să compenseze această pierdere la venituri, Emil Boc a majorat salariile funcțiilor de conducere cu un coeficient acoperitor.

USR s-a opus în ședința Consiliului Local acestei găselnițe a lui Emil Boc care păcălește, practic, OUG-ul dat de Guvernul din care face parte și partidul primarului de Cluj-Napoca.

Adriana Cristian, consilieră locală USR, i-a atras atenția primarului Emil Boc că majorarea salariilor de bază este o măsură imorală:

Domnule Boc, „dacă e să fim corecți cu România”, așa cum spuneați la începutul ședinței, haideți să spunem adevărul – azi creați o nouă categorie de speciali prin această hotărâre prin care anulați efectele deciziei guvernului de a limita beneficiile acordate celor cu funcții de conducere, prin introducerea lor în salariul de bază. Cum e corect față de ceilalți cetățeni care vor fi afectați de măsurile impuse de guvernul dumneavoastră, de Guvernul PNL-PSD?

Nu noi USR vrem să tăiem din veniturile angajaților, ci guvernul dumneavoastră PNL-PSD a decis asta. Și nu am văzut să vă opuneți în interiorul PNL sau al Coaliției, nici din poziția de membru PNL, nici din poziția de președinte AMR. Din contră, ne-ați spus azi că este răul cel mai mic, că e nevoie de o disciplină financiară.

Prin măsurile promovate de colegul dvs de partid din guvern, le vor scădea veniturile sutelor de mii de români, inclusiv zecilor de mii de IT-iști din Cluj, iar lor nu le va crește nimeni, din bani publici, salariile, pentru a compensa măsurile guvernului PNL-PSD”, a spus în ședința CL, Adriana Cristian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *