Proiecte URIAȘE gândite de primăria Cluj-Napoca pentru zona industrială din bulevardul Muncii

0

Conform masterplanului pentru zona industrială bulevardul Muncii sud și teritoriile adiacente, primăria Cluj-napoca are mai multe proiecte importante care trebuie realizate până în 2050.

„Zona Muncii va beneficia de o serie de investiții in infrastructura de conectivitate și mobilitate sustenabilă, parte in curs de proiectare, parte propuse prin acest studiu, care vor deschide treptat oportunitatea dezvoltării și densificării teritoriului. Aceste investiții, cu perspective de realizare până în 2050, sunt:

  • Centura metropolitană TR35
  • Magistrala Velo metropolitană pe axul Someșului
  • Trenul Metropolitan
  • Metroul
  • Străzile Răsăritului, Câmpul Pâinii
  • Podul Fabricii de ZaharPodul + Strada Beiușului
  • Extinderea tramvaiului până după stația de epurare
  • Extinderea liniilor de bus în noile zone de transformare

Alături de proiectele de mobilitate care interacționează direct sau indirect cu teritoriul, prezentul studiu propune realizarea unui Ax major de distribuție de 7 km în cadrul teritoriului, paralel cu Bd-ul Muncii, la Nord de Someș, care va putea fi conectat sau continuat la extremități cu teritoriul orașului prin studii viitoare” se arată în masterplan.

Vă reamintim, în iunie, masterplanul pentru zona industrială Bulevardul Muncii Sud, un teritoriu în suprafață de 450 de hectare, a trecut de votul consilierilor locali.

Ulterior, pe acest subiect, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat: „Este un document informal, stabilește o direcție, nu face reglementări, PUZ-ul face reglementări, masterplanul dă doar o viziune de dezvoltare a teritoriului. Acest masterplan nu a avut caracterul de a schimba sau modifica ceva în zonă. Dacă vine vreun investitor și peste câțiva ani avem altă viziune acest masterplan se poate modificat sau updatat în funcție de necesitățile pe care le vom avea peste 7, 10 ani”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *