Clujeanul Radu Hanga, preferatul lui Horia Ciorcilă, este noul preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti

0

Clujeanul Radu Hanga, preferatul lui Horia Ciorcilă, consilier al boardului Băncii Transilvania, unde a fost 4 ani director executiv strategie-coordonare, este noul președinte al Bursei de Valori București. Noul preşedinte al BVB a obţinut 68,96% din voturile exprimate.

Se pare că intrarea lui Hanga în cursa pentru șefia BVB, inițial, a fost privită cu circumspecție din cauza candidaturii lui Dan Paul, însă clujeanul Hanga, în vârstă de 48 de ani, a reușit să primească votul decisiv la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Învinșii, Dragoş Neacşu, fost CEO al administratorului de investiţii Erste, cel mai mare din România, şi Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, vor face parte din noul consiliu de administraţie al BVB şi vor avea funcţia de administratori.

Noul board al Bursei de Valori București va fi format din: Mihaela Bîciu, Claudia Ionescu, Octavian Molnăr, Robert Pană, Răzvan Raţ, Ştefan Szitas, Radu Hanga, Dragoş Neacşu şi Dan Paul.

Radu Hanga este fiul fostului primar din Câmpia Turzii, Radu Hanga.

Într-un interviu acordat Bursa.ro, proaspătul președinte și-a prezentat  obiective principale: „Unul dintre cele mai importante obiective tocmai a fost menţionat – redinamizarea activităţii de intermediere, iar pentru aceasta vom căuta soluţii împreună cu jucătorii din piaţă.

Mai mult, obiectivul cheie pentru noul Consiliu de Administraţie îl va constitui creşterea vizibilităţii Bursei de Valori Bucureşti ca sursă de finanţare pentru dezvoltarea companiilor locale sau străine active în România.

Când vorbesc despre creşterea vizibilităţii mă gândesc atât la antreprenori cât şi la comunitatea de investitori pe care ne dorim să o dezvoltăm.

Îmi doresc să creştem colaborarea cu brokerii şi cu băncile active în piaţa de capital pentru dezvoltarea proiectelor tip „Fluent în Finanţe” şi „Made în Romania”, să folosim mai bine întregul ecosistem deja creat pentru a sprijini dezvoltarea pieţei.

Acesta este un obiectiv pe termen lung pe care mi-aş dori să ni-l asumăm ca echipa (Board-ul şi echipa executivă a Grupului BVB), pentru că atingerea lui ne va aduce câştiguri pe toate palierele, fie că vorbim de listarea de companii noi, de creşterea numărului de investitori sau de creşterea lichidităţii.

Un alt obiectiv îl constituie autorizarea şi demararea activităţii CCP.RO şi a pieţei instrumentelor derivate, un proiect esenţial pentru creşterea lichidităţii”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *