Uauuu are cum am pierdut acest text, la final de an, oricum unul cu mai multe stele decât un Alexandrion îmbătrânit.

Medeea Iancu, supărată că Revista Euphorion a dat-o din nou în bară, în numărul dedicat literaturii și corectitudinii politice, a postat un scurt răspuns, evident poetic.

Noi nu suntem deloc de acord cu ce scrie poeta, fuck hollywood și puie emigranților din toată lumea, suntem fanii lui Trump și al zidului său, because winter is coming, însă vă redăm postarea că-i scrisă poetic, smart și pă talent:

<<Revista Euphorion o dă din nou în bară, în nr. dedicat literaturii și corectitudinii politice, începînd cu coperta: oare nu au găsit un băiat gol-goluț care să se zbenguie în apus? Paginarea este oribilă. Adrian Alui Gheorghe spune că ar da o replică Lolitei lui Nabokov și ar scrie despre „o Lolita gonflabilă, de exemplu, amplasată în vitrina unui magazin ”de erotice”, cu marfă ”de sezon”, prospătură, care seduce pe un politician mai ”coptuţ” care vrea să o înfieze, deși are și ceva gînduri incestuoase etc. etc.” Mărturisește apoi cum se gîndea să scrie o carte despre un cuplu gay, „un subiect cu care să pot să merg sigur şi la premiul USR-ului, al PEN-clubului, cu şanse de a fi preluat de către ICR pentru traducere în cîteva limbi, inclusiv islandeza.” Revista Euphorion a reușit să pună în valoare ignoranța și lipsa de documentare și înțelegere a multor autori. Citiți dialogul lui Mihai Iovanel cu Christian Moraru, poate lucrurile devin mai clare pentru unii. Așadar, iată cîteva fragmente din răspunsul meu:

Dragă literatură patriarhală,

Versurile tale îmi fac greață. Sonetele tale, rondelurile tale, rimele tale, baladele tale îmi fac greață. Estetica ta îmi face greață. Am vomitat multe părți din tine pînă a ajunge aici. Versurile tale miros a cadavre. Liceu, cimitir al tinereții mele este despre tentativa de sinucidere a fetei după ce a fost hărțuită și violată, știai? Dragă literatură patriarhală,

Nu-ți datorez nimic. Știu că tragi cu ochiul la Donald Trump și-l venerezi. Știu că voi doi ați dori să construiți un Zid. Dar în alt zid am fost deja sacrificate. Alte ape am traversat și-am înotat. Dragă literatură patriarhală, ai transformat religia în text liric. Ai făcut discriminarea și segregarea poezie. Ai transformat micro și macroagresiunile în lege și artă. Dragă literatură patriarhală,

Ai spus că mîinile femeii sînt creative doar pentru strîns și curățat; pentru a șterge după tine. Dragă literatură patriarhală, nu sînt oala ta de noapte. Șterge-ți singur mizeria de la gură și din părțile dosnice! Dragă literatură patriarhală, te-am auzit cînd ai spus curvă, în cor cu Poliția. În cor cu Biserica. În cor cu Parlamentul. Dragă literatură patriarhală, nu mă întrerupe:

Ți-ai asumat secolele sclaviei și segregării sau încă negi că ai fost complice? Mai ții minte cînd i-ai învățat doar pe băieți să scrie? Crezi o să ștergi anii de sclavie printr-un “sărut mîinile”? Crezi că o să ștergi trauma istorică printr-o galanterie? Arta ta este plină de viol și supremație, dar tu o numești iubire. Dragă literatură patriarhală, ai urechile acoperite de slogane de ură, ai urechile pline de versete opresive. Ai urechile pline de “valori tradiționale,” de cultura violului: dragă literatură patriarhală, dacă dumnezeu este femeie, îngenunchezi în fața ei? Dragă literatură patriarhală, dacă dumnezeu ar avea o fiică, ai mai jeli criminalul &

Violatorul? Dragă literatură patriarhală, dacă dumnezeu e femeie, o mai numești inferioară și curvă? Dragă literatură patriarhală, în spatele unui bărbat “adevărat” se află multe abuzuri și femei bătute. În spatele unui bărbat puternic se află cei 55% dintre cei care justifică violul. Dragă literatură patriarhală, folosește closetul!

În măreția și valoarea ta cum de nu poți suporta să auzi vorbind o femeie? Dragă literatură patriarhală, aceasta îți e toată imaginația, cum să faci sex fără consimțămînt?
Dragă literatură patriarhală, cînd vorbesc despre misoginismul & rasismul tău îmi spui curvă. Cînd vorbesc despre homofobia & antisemitismul tău îmi spui curvă. Dragă literatură patriarhală, știi că războiul troian a izbucnit pentru a salva onoarea unui bărbat?

Dragă literatură patriarhală, nu te-am văzut la marșuri & proteste, dar te-am văzut pe Facebook mințind că violul & violența nu există. Te-am văzut în reviste & pe site-uri, în căsuța de email cum m-ai numit curvă, jidancă, cum mă amenințai că mă omori & violezi.

Dragă literatură patriarhală, te-am văzut în manualele de istorie, te-am văzut în manualele de citire & de limba romînă, te-am văzut semănînd ură, te-am văzut în secțiile de Miliție, te-am văzut turnîndu-ți fratele & sora, te-am văzut cum ai turnat și închis homosexualii, te-am văzut cum ai tratat dislexicii, te-am văzut cum ai tratat orfanii, te-am auzit cînd ne-ai numit: copii din flori, corcituri, bastarzi, vinituri,

Dragă literatură patriarhală, cum se face că imediat ce auzi femeia vorbind, trimiți Poliția? Cînd un bărbat protestează, îl numești națiune, cînd o femeie protestează, o numești curvă. Am auzit că te-ai masturbat, dragă literatură patriarhală, în timp ce priveai violul. Este adevărat?

Dragă literatură patriarhală, nu te protejez,

Nu îți sînt loială. Dragă literatură patriarhală, nu, nu vei avea o noapte cu mine. Nu, nu îți accept scuzele. Dragă literatură patriarhală, mai ții minte cînd ai ținut cu forța pe genunchii tăi fetițe și fiii tăi rîdeau în timp ce-ți frecai penisul de ele? Aceasta era măsura poemului tău? Mai ții minte cînd ți-ai băgat limba ta perversă în gura fetiței de 12 ani? L-ai avut model pe Nabokov, l-ai avut model pe Trump, l-ai avut model pe Bloom, l-ai avut exemplu pe Maiorescu. I-ai avut exemplu pe toți aceia care au spus că abuzul este o virtute. Nu, nu vei avea o noapte cu noi! Dragă literatură patriarhală, nu sînt muza ta. Nu sînt figura ta de stil. Mai tii minte cînd ai spus că “victima este doar o figură de stil”? Cînd ai spus că violul este o figură de stil? Consideri că ai stil? Totul pentru artă, totul pentru stil!, strigai. Mai ții minte cînd ai creat trauma femeii pentru a avea despre ce să scrii? Dragă literatură patriarhală, sînt sătulă de odele tale dedicate penisului tău. Dragă literatură patriarhală, varsă-ți sperma în altă parte.

Dragă literatură patriarhală, ai ridicat războaie și-ai împletit lanțuri; Ginsberg a spus: “poetul este preot” iar tu l-ai crezut! Dragă literatură patriarhală, copiile tale sînt jalnice. Dragă literatură patriarhală, nu cred în regretele tale. Nu cred că nu ai semnat împotriva copiilor tăi. Dragă literatură patriarhală, de ce dai cu pumnul în masă?

Dragă literatură patriarhală, la cîte fete ai băgat mîna sub fustă? Cîte picioare ne-ai dat în gură și-n stomac! Nu. Nu îmi vei spune tu povestea. Dragă literatură patriarhală, de ce înlocuiești numele unei femei cu numele unei insitutiții patriarhale? Dragă literatură patriarhală, numele meu nu îți aparține. Corpul și viața mea nu-ți aparțin.

Dragă literatură patriarhală, nu trebuie să-ți cer permisiunea pentru absolut nimic. Eu sînt liberă, oricît vei încerca să mă faci captivă. Dragă literatură patriarhală, ești distrusă. Nici Orbán, nici Trump, nici Putin, nici Erdoğan nu te mai salvează. Dragă literatură patriarhală, plîngi, fă ceea ce propriul sistem nu ți-a permis niciodată. Teme-te, ai pentru ce>> a scris Medeea Iancu pe Facebook.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *