„Smart Politics” cu politologul Mihnea Stoica

0

Editura Şcoala Ardeleană anunţă o nouă apariţie editorială „Smart Politics. Perspective asupra europenizării”, de Mihnea Stoica, carte parte a Colecției Biblioteca SINTEZA care este coordonată de Vasile Sebastian Dâncu. Proiectul editorial a apărut sub egida Fundației Transilvania Leaders, entitate coordonată de omul de afaceri Ioan Rus.

„Textele cuprinse în această carte prezintă, nu de puține ori, proiecții la care m-am încumetat în diferite momente, privind nerăbdător spre viitor, preocupat de înțelegerea schimbărilor care se anunță și la care am convingerea că, printr-o curiozitate antrenată, putem contribui” îşi descrie proiectul Mihnea S. Stoica.

Prof. univ. dr. Ioan Hosu a comentat ideea de „smart politics” : „Când spunem smart politics nu facem trimitere în mod necesar la tehnologie, ci la un set de comportamente și acțiuni care utilizează informația de calitate (informație reală, de actualitate) într-o manieră inovatoare pentru a găsi soluții eficiente în fața provocărilor actuale. Acest comportament se dobândește prin mai multe tipuri de exerciții: disponibilitatea de a asculta și de a interacționa în mod real cu cei pe care-i reprezinți, capacitatea de documentare și de reflecție pe marginea temelor care preocupă opinia publică. Acțiunea politică trebuie să-și revină, trebuie să fie lucidă și obiectivă, deciziile liderilor politici trebuie să țină cont de faptul că toți ne dorim să trăim mai bine, adaptându-ne la condițiile prezentului și pregătindu-ne potrivit pentru provocările viitorului”.

Mihnea S. STOICA (n. 30 iunie 1988, Cluj-Napoca, jud. Cluj) a absolvit Facultatea de Științe Politice (2010) și Facultatea de Drept (2011) ale Universității Babeș-Bolyai. Ulterior, a absolvit masteratul de Politică Europeană Comparată al Vrije Universiteit Amsterdam (2012) și masteratul de Comunicare Politică al Universității Babeș-Bolyai (2014). Obține titlul de doctor al Universității Babeș-Bolyai (2016) cu o teză asupra evoluției populismului dreptei radicale în Europa. De-a lungul carierei sale profesionale lucrează la institutul Kieskompas (Busola Electorală) din Olanda și apoi la Parlamentul European, înființează Centrul Cultural și Academic Olandez din cadrul Universității Babeș-Bolyai, colaborează cu TVR Cluj – unde moderează emisiunile „Sfertul Academic” și „Acasă în Europa” – și cu Revista SINTEZA – în cadrul căreia semnează rubrica „Euro-dileme”. Începând cu anul 2019 este lector universitar la Departamentul de Comunicare, Relații Publice și Publicitate din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *