Chiriile de referinţă au rămas stabile, la un nivel de 15 euro/mp/lună în Cluj-Napoca!

0

Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox a anunțat recent că „piaţa birourilor din Bucureşti şi din marile oraşe regionale – Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Braşov – continuă să se dezvolte, investitorii locali şi străini având în construcţie sau în curs de livrare proiecte cu o suprafaţă de aproximativ 500.000 de metri pătraţi ce vor fi date în folosinţă în următoarele 16 luni” potrivit rapoartelor Bucharest Office Market şi Office Regional Cities”.

Câteva date importante pentru Cluj-Napoca:

  • Proiecte date deja în construcție – Cluj-Napoca (36.000 de metri pătraţi);
  • După București, Cluj-Napoca este pe locul 1 în topul „provinciei” la metri pătrați de suprafață închiriabilă: Cluj-Napoca (347.000 mp), Timişoara (245.000 mp) şi Iaşi (226.000 mp).
  • Criza provocată de pandemia Covid-19 a influenţat semnificativ gradul de utilizare a spaţiilor de birouri. Astfel, la nivelul gradului de neocupare, Clujul este destul de afectat: rata de neocupare variază de la 10,3% în Bucureşti, cu valori de 4,7% în Floreasca – Barbu Văcărescu şi de 7,4% în CBD, la 5,6% în Cluj-Napoca sau 5,7% în Braşov.
  • Chiriile de referinţă au rămas stabile, la un nivel de 19 euro / mp / lună în Bucureşti, respectiv 15 euro / mp / lună în Cluj-Napoca sau Timişoara.
Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *