Cristian Manolachi: Mihai I, Regele, reprezintă conștiința românilor

0

Băi ce le scoate Manolachi! V-am mai povestit noi de tânărul acesta educat al PNL Cluj. Bună mână are primarul Emil Boc cu acest istoric.

Recent a participat la o emisiune despre Regele Mihai I, despre care afirmă că reprezintă conștiința românilor: „99 de ani de la nașterea Regelui Mihai. O discuție amicală la Via Cluj Tv în compania jurnalistului Claudiu Padurean. Am dezbătut rolul istoric al Regelui în obsedantul secol XX.

Mihai I, Regele, reprezintă conștiința românilor. Monarhul a rămas întreaga viață același om nobil. Chiar regina Ana relata că regele n-a făcut rău la nimeni. Pe cât de simplă afirmația, pe atât de credibilă. Noi, românii, în schimb, ne-am schimbat. Ne-au schimbat cele cinci decenii de dictatură comunistă, dictatură în care s-au urmărit distrugerea spiritului, formatarea conștiinței și uitarea trecutului. Monarhia română a suferit în tot acest timp ceea ce istoricii numesc, damnatio memoriae. O condamnare la uitare. Astfel, vă propunem să ne reamintim de Rege, așa cum a fost”.

Ne-a plăcut emisiunea, felicitări și lui Claudiu Pădurean pentru insistența cu care dezvoltă acest produs media, la nivel local – Via Cluj Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *