Iosif Pop zice o chestie deșteaptă: Poate ca a venit timpul sa nu mai existe două structuri paralele – Prefectura și Consiliul Județean

0

Iosif Pop, unul dintre fondatorii BT și un clujean implicat în viața civică a Clujului vine cu o idee interesantă: „Poate că a venit timpul să nu mai existe două structuri paralele ale Statului la nivelul județelor – Prefectură și Consiliu Județean”.

„Poate că a venit timpul să nu mai existe două structuri paralele ale Statului la nivelul județelor (Prefectură și Consiliul Județean) și să îndreptăm banii spre investiții pentru folosul comunităților!?!” a precizat într-un comentariu Iosif Pop.

Mai jos, Radu Mititean îi răspunde: „Structurile nu sunt paralele, căci Prefectura e reprezentanta Guvernului și coordonează reprezentanțele autorităților centrale, care fiind în subordonare centrală nu ar avea cum să fie în subordinea sau coordonarea unei autorități locale… și cele câteva zeci de instituții deconcentrate din fiecare județ fără o structură coordonatoare e greu de imaginat că ar acționa coerent în același teritoriu….. cât despre Consiliul Județean, sunt servicii publice și activități care nu se pot face eficient la nivel de comuna sau oraș, iar o desființare a Consiliului Județean ar însemna se treacă toate acele activități în subordinea Guvernului central, deci o mare centralizare și o masivă limitare a autonomiei locale… ceea ce nici măcar în regimul comunist nu s-a făcut, deși era mult mai centralist totul….”.

Ulterior, Iosif Pop a mai lăsat un comentariu cu care și noi suntem de acord: „Da, într-o abordare strict juridică aceste argumente pot fi acoperitoare. Reorganizarea administrativă demult așteptată poate pleca de la cu totul alte considerente, legate de: funcționalitate, debirocratizare, coordonare unitară costuri bugetare, informatizare, etc”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *