Cum stă presa de la Cluj cu traficul? Câți publică traficul? Cine nu-l publică și care sunt cele mai tari site-uri?

1

Să începem cu o chestie clară: Știri de Cluj este cât presa locală din Cluj la un loc, din punct de vedere al numărului de vizitatori unici. Restul sunt păreri.

Deci, Știri de Cluj a înregistrat în luna iunie un trafic de 2.676.553 de cititori unici, fiind cel mai citit ziar local din România. Deci dacă vreți publicitate, să vindeți un produs, cu ăștia trebuie să începeți, chit că patronii sunt mega aroganți.

Ok, mai departe (datele sunt pe luna iulie):

 • Știri de Cluj – 2.676.533 unici
 • Monitorul de Cluj – 620.733 unici
 • Apuseni Info – 371.124 unici
 • Clujust – 333.027 unici
 • Turda News – 312.022 unici
 • Cluj 24 – 176.889 unici
 • Gherla Info –  128.314 unici
 • Actual de Cluj – 96.775 unici
 • Ziar de Cluj –  57.762 unici
 • BZC – 45.424 unici
 • Ziarul Făclia – 36.370 unici (chiar mic traficul, la cât de vechi sunt, din păcate)
 • Clujul Cultural – 8.897 unici

Cine nu are traficul vizibil? Simplu: Ziua de Cluj, Foaia Transilvană, Gazeta de Cluj și Media9 nu își afișează traficul. De menționat că Ziua de Cluj oferă doar clienților datele de trafic iar Gazeta de Cluj se axează în primul rând pe tipar, o ediție foarte bună, poate cea mai bună din Cluj.

Republica Cluj felicită Știri de Cluj pentru performanța de a fi singurul site din provincie care se bate cu publicațiile din capitală și cu adevărat lăudabil este efortul jurnalistului Alin Golban care ține sus un site de calitate, ca trafic vorbind, chiar dacă este de nișă – clujust.ro

Cum se poate studia traficul unei publicații, pentru a vedea relevanța acesteia:

http://www.trafic.ro/

Lansat în septembrie 2000, trafic.ro este destinat monitorizarii audientei online din România. trafic.ro auditează în timp real site-urile înscrise şi oferă statistici relevante pentru întreg Internetul românesc, constituind, astfel, cea mai reprezentativă imagine de ansamblu a acestui mediu.

Din ianuarie 2009, trafic.ro este membru al Web Analytics Association (WAA) -http://webanalyticsassociation.org, organismul international ce reglementează industria monitorizării traficului online prin cercetare, dezvoltarea de standarde şi promovarea practicilor acceptate, recunoscut ca autoritate în materie de nume importante ale industriei de profil precum Google Analytics, Omniture, WebTrends, Yahoo! sau CoreMetrics.

https://www.brat.ro/sati

SATI oferă pieţei de media si publicitate informaţii complete cu privire la audienţa, profilele sociodemografice si traficul siteurilor web. Rezultatele de audienţă SATI reprezintă etalonul pieţei de publicitate în tranzacţionarea spaţiului publicitar pentru mediul online.

SATI oferă pieţei de media si publicitate rezultate de trafic si audienţă măsurate după standardele si metodologiile selecţionate si acceptate de industrie, asigurându-se comparabilitatea rezultatelor websiteurilor măsurate.

http://t5.ro/

T5.ro este un serviciu de publicare statistici Google Analytics adresat webmasterilor din Romania. T5.ro este alternativa gratuită si convenabila la sistemele de monitorizare romaneşti: SATI, Trafic etc.

Obiectivitatea statisticilor publicate si implicit a clasamentului nu pot fi puse la îndoială datorită sursei (GA).

1 thought on “Cum stă presa de la Cluj cu traficul? Câți publică traficul? Cine nu-l publică și care sunt cele mai tari site-uri?

 1. Ar fi interesant de vazut si cat la suta din acest trafic este din judetul Cluj pentru fiecare site in parte. Altfel se duce conceptul de ziar local daca au trafic din Capitala majoritar ceea ce cred ca se intampla la Stiri de Cluj care publica mai mult cancan-uri. Ca om de afaceri ce activez in Cluj nu ma intereseaza sa imi fac publicitate pe un ziar care are trafic din Bucuresti, Caracal, Iasi samd. Fix irelevant. Mai sunt si alti factori de luat in considerare pe langa trafic dar asta-i alta discutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *