Cum nu reușește Bucureștiul să convingă Olanda?! Răspuns: pentru că la București nu mai există capacitate și credibilitate pentru negocieri europene

0

Mișto scrie universitara Gabriela Ciot, fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene, din partea PSD, clujeanca fiindă un cadru didactic de excepție la Studii Europene: „Cum nu reușește Bucureștiul să convingă Olanda?! Răspuns: pentru că la București nu mai există capacitate și credibilitate pentru negocieri europene

„În decembrie 2001, s-au ridicat vizele pentru români, deși ani la rând a fost opoziție și din partea Olandei.

În decembrie 2004, s-au finalizat negocierile de aderare la UE, cu toată opoziția deschisă a Olandei, până în ultima zi.

Atunci s-au reușit negocieri pentru interesele românilor, deși România nu era membră a UE. Atunci s-a negociat din greu, nu s-a tranzacționat sau târguit cu Olanda, și Olanda a acceptat poziția României.

Acum, când România e membră a UE de peste 15 ani, cum nu reușește Bucureștiul să convingă Olanda?! Răspuns: pentru că la București nu mai există capacitate și credibilitate pentru negocieri europene și pentru că sunt doar <<experți>> care se manifestă la TV ca actori de circ politicianist” a scris Ciot pe o rețea de socializare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *