VIDEO – Un clujean a discutat cu Kersti Kaljulaid, fosta președintă a Estoniei, despre digitalizare

1

Sabin Sărmaș, deputat de Cluj și fost șef al Autorității pentru Digitalizarea României, a discutat cu Kersti Kaljulaid, fosta președintă a Estoniei, despre digitalizare.

„Estonia este considerată adesea cea mai digitalizată țară din lume și e un exemplu când vine vorba de servicii publice bazate pe tehnologie.

A fost o onoare să am ocazia să discut cu Kersti Kaljulaid, fosta președintă a Estoniei și cea care a jucat un rol major în povestea de succes a țării sale, dar a fost și o ocazie să aflu perspective noi, exemple de bune practici și să aud idei pe care mi-aș dori să le punem în practică și în România.

Doamna Kaljulaid a vorbit pragmatic, dar cu multă pasiune, despre cum s-a îmbunătățit calitatea vieții oamenilor după implementarea tuturor măsurilor de digitalizare, despre importanța parteneriatului public-privat în tot acest demers, despre cum au rezolvat estonienii problema locurilor de muncă desființate în urma digitalizării serviciilor publice (una dintre cele mai des întâlnite griji în țara noastră), dar și despre cât de important este să-i ajutăm pe copii să-și dezvolte inteligența emoțională ca parte a educației.

Au fost multe informații valoroase, dar cel mai mult mi-a rămas întipărită în minte una dintre vorbele doamnei Kaljulaid: <<Transformarea digitală are loc pentru că oamenii își doresc acest lucru. Cel puțin asta am văzut la noi, în Estoni>>” arată deputatul Sabin Sărmaș.

Loading

1 thought on “VIDEO – Un clujean a discutat cu Kersti Kaljulaid, fosta președintă a Estoniei, despre digitalizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *