Consilierii USR atrag atenția asupra costurilor mari generate de întârzierile proiectelor de infrastructură

0

În cadrul ședinței Consiliului Local de luni, consilierii USR au semnalat problemele cauzate de întârzierile unor proiecte importante de infrastructură. Conform declarațiilor făcute de consilierul Călin Groza, din cauza soluțiilor incomplete și a lipsei de viziune, municipiul riscă să plătească de 3 ori mai mult pentru anumite lucrări.

„Grupul USR solicită retragerea proiectului de pe ordinea de zi și actualizarea studiului de fezabilitate, prin includerea sensului giratoriu de la intersecția străzii Fabricii cu Bulevardul Muncii. De asemenea, cerem realizarea unui studiu de trafic, deoarece soluția propusă acum nu fluidizează în totalitate traficul din zonă„, a declarat Călin Groza.

Consilierii USR susțin că studiul de fezabilitate nu ține cont de Centura de Nord a orașului și nu este corelat cu dezvoltările imobiliare din zona de nord, care continuă într-un ritm accelerat. În schimb, în sudul Clujului s-a acționat diferit, blocându-se anumite proiecte până la finalizarea Centurii Metropolitane.

Un alt exemplu de proiect întârziat este Parcul Est, ale cărui exproprieri au fost amânate cu 2 ani, ceea ce a dus la creșterea costurilor cu peste 260 milioane lei. „Acesta este costul ineficienței în gestionarea proiectelor de către administrația locală clujeană!”, a concluzionat Călin Groza.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *