Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank Romania plus alte companii din grup pentru suma de 347,5 milioane euro

0

Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank Romania plus alte companii din grup pentru suma de 347,5 milioane euro, conform unui anunţ al instituţiei de credit din Cluj publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania a aprobat, în data de 8 februarie 2024, perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea a 100% din actiunile OTP Bank Romania, precum şi a altor companii din Grupul OTP Romania (inclusiv OTP Asset Management SAI şi OTP Leasing Romania IFN), semnarea contractului având loc în cursul zilei de astăzi. Preţul total al tranzacţiei ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de 347,5 milioane de euro”, se arată în raport.

Conform documentului, atât Banca Transilvania cât şi OTP Bank Romania vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei. „Ulterior semnării şi în vederea integrării entităţilor amintite mai sus în cadrul Grupului Financiar BT, vor fi demarate şi derulate procedurile legale pentru obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”, se mai menţinează în comunicat.

Prin această tranzacţie, grupul OTP iese din piaţa românească.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *