Culoarul de mobilitate din zona Gării – Câmpul Pâinii – pod IRA înaintează cu viteza melcului

0

Coordonatorul AUR Cluj, Cristian Sipoș, a anunțat de curând că AUR Cluj susține toate proiectele majore de infrastructură ale Clujului dar a și tras un semnal de alarmă – culoarul de mobilitate din zona Gării – Câmpul Pâinii – pod IRA înaintează cu viteza melcului.

„Un alt proiect uitat în sertarele primăriei este <<noul culoar de mobilitate, din zona Gării până la podul Ira>> care înaintează cu viteza melcului. Noul bulevard care se va întinde de la viitorul pod Oașului-Răsăritului, pe traseul Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri urmărește fluidizarea traficului din Cluj-Napoca pe axa est-vest, fiind probabil principalul proiect de infrastructură, alături de centura metropolitană care va contribui considerabil la descongestionarea traficului din Cluj-Napoca” a precizat coordonatorul județean Cristian SIpoș.

Noul bulevard se va întinde de la viitor pod Oașului-Răsăritului, pe traseul Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod Ira, pe o lungime de aproximativ 4 kilometri.

Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune: modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban; modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare; instalarea unui sistem de management al traficului; se vor amenaja suprafețe în vederea delimitării locurilor de parcare. Zonele verzi propuse ocupă o suprafață de 56.000 mp, iar zonele pietonale se vor întinde pe 45.000 mp. În ceea ce privește pistele de biciclete, acestea vor reprezenta 7,5% din suprafața proiectului.

De asemenea, în proiect va fi intergată rețeaua de transport public urban și se va realiza conecarea la circulația feroviară metropolitană.

@cluj.1

Cristian Sipos: Culoarul de mobilitate din zona Gării – Câmpul Pâinii și pod IRA înaintează cu viteza melcului #cluj #clujnapoca #clujnapoca_city #clujnapocalife #clujnapoca_city♥️ #aur #cristiansipos #aurcluj #culoarnord

♬ original sound – Cluj 1 – Cluj 1

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *